Szolgáltatásaink

Riasztórendszerek

Napjainkban a riasztórendszerek már-már alapfelszereltségnek számítanak egy ingatlanban. Biztonsági ajtó ide vagy oda, számtalan módon lehet illetéktelenül bejutni egy házba, ugyanis a korszerű technológiákkal a betolakodók is rendelkeznek, sőt, ki is használják azokat. Egy kicsit tágabb térben gondolkodva azonban nem minden esetben elegendő a ház falait alapul venni: a kerti részt, vagy kocsibeállót is érdemes lehet megvédeni, ugyanis egy kerítésen átugrani, átmászni nem nagy feladat. Innentől már egyenes út vezet akár egy autólopáshoz, akár csak az új trambulin eltulajdonításához.

A rendszerek alapvetően három csoportba sorolhatók: vezetékes, vezeték nélküli, és a kettő keveréke, a hibrid rendszer. Mindhárom megoldásnak vannak előnyei, és hátrányai, bár ezek függnek a védendő terület adottságaitól. Az alábbi táblázat röviden bemutatja a lehetőségeket.

Rendszer típusa Előnyök Hátrányok Eszközök árkategóriája
Vezetékes Stabil, megbízható, kevés karbantartást igényel Előzetes, vagy utólagos kábelezést igényel Olcsó
Vezeték nélküli Nem igényel vezetéket, gyorsan telepíthető, könnyen bővíthető Pár évente minden érzékelő elemcserére szorul, korlátozott távolságokban telepíthető Drága
Hibrid Félkész, hiányos vezetékezésnél kiváló megoldás A vezeték nélküli eszközök elemcserére szorulnak Vegyes

Cégünk teljeskörű elektronikai vagyonvédelmi rendszerei megoldást kínálnak mindezen kockázatra. Vegyük végig, hogy ez mégis mit jelent, milyen elemekből állhat egy riasztórendszer.

Infrasorompó

Ez a legegyszerűbben úgy képzelhető el, hogy a telek négy sarkában van egy-egy pár érzékelő, amik oldalanként egymást „nézik”. Ha valaki átsétál az adó és a vevő között, akkor megszakad az infravörös „sugár”, és riasztás jön létre. Ez a rendszer kellően megbízható, nem riaszt be a madarakra, nem érzékeny az időjárási viszontagságokra, és akár többszáz méter a hatótávolsága.

Kültéri mozgásérzékelő

Egy adott területen történő mozgásra indít el riasztást. Előnye, hogy ha jól van beállítva, akkor nehezen kijátszható, hátránya, hogy hajlamos a vakriasztásra, emellett igen drága.

Nyitásérzékelő

A nevében is benne van, hogy valamilyen nyílászáró nyitására indít riasztást. Ezzel kiszűrhetők az ajtó vagy ablak berúgásával, befeszítésével, feltörésével elért betörések. Olcsó, hatékony, és praktikus megoldás. Szerelhető ajtóra, ablakra, teraszajtóra, garázsajtóra, páncélszekrényre, széfre, egyszóval mindenre, ami nyitható.

Üvegtörés jelző

Azokat az eseteket hivatott jelezni, amikor nem kinyitják az ablakot, hanem betörik az üveget rajta. Az üvegtörés jelző lehet az ablakra szerelve, vagy a helyiségen belül elhelyezve.

Mozgásérzékelő

Megegyezik a kültéri mozgásérzékelővel, azonban jóval olcsóbb, a riasztók alapeleme. Ha már bejutott az épületbe a betolakodó, és elsétál az érzékelő előtt, akkor indul a riasztás. Területet véd, nagyjából 10-15 méteres távolságban hatékony, tehát helyiségenként 1 darab elegendő lehet belőle.

GSM kommunikátor

A riasztóközpontba építhető kommunikátor feladata, hogy riasztás esetén kapcsolatba lépjen egy távfelügyeleti szolgálattal, vagy akár az ingatlan tulajdonosával. Ez különösen hasznos, amikor távol vagyunk házunktól, irodánktól. A jelzés azonnal beérkezik a távfelügyelethez, akik perceken belül járőrt küldenek a helyszínre, hogy megbizonyosodjanak a riasztás okáról, közben pedig értesítik a tulajdonost is.

Riasztóközpont

A központ az egész rendszer agya, itt futnak össze az érzékelőkhöz kivezetett kábelek. A riasztóközpont panel végzi az irányítást, feldolgozza a kapott jeleket, és a beállítások függvényében cselekszik, mindez egy szabotázsvédett fémdobozba zárva.

Kezelő/tasztatúra

Ezen az eszközön tudjuk beélesíteni, illetve hatástalanítani a riasztónkat. Általában számokból és funkciógombokból álló panel, a bejárathoz közel. A legtöbb fajta mutatja az időt, de a fejlettebbek színes LCD kijelzővel rendelkeznek, így digitális képkeretként is funkcionálnak.

A fentebb felsorolt eszközök a leggyakoribbak, azonban ez még csak a paletta töredéke. Választhatunk még hő- vagy füstérzékelőt, ha tűzjelzővel szeretnénk kiegészíteni a riasztónkat. Léteznek rezgés-, és falbontás érzékelők, vízérzékelők, ki-be kapcsolhatjuk a riasztót egy távirányítóval, vagy akár a telefonunkról. A lehetőségek tárháza végtelen, mi pedig segítünk kiválasztani azt a megoldást, ami a legmegfelelőbb Ön számára.

Amennyiben riasztórendszer iránt érdeklődik és szeretne tájékozódni a költségekről, kattintson az Áraink menüpontra.

Kamerarendszerek

Az egyre gyorsuló technológiai fejlődés miatt a lakosság számára is elérhető kamerák ára már egy évtizede megfizethető szinten van. Sőt, bátran kijelenthető, hogy egész kedvező áron juthatunk hozzá egy megfigyelőrendszerhez. Egy Full HD felbontású kamera alig kerül 10-15 ezer forintba, ez pedig nagymértékben hozzájárul a termékek gyors elterjedéséhez.

Vállalatunk a világelső kameragyártó cég, a Hikvision hivatalos magyarországi disztribútoraival áll szerződéses kapcsolatban, így az eszközutánpótlás gyors és rugalmas. Leggyakrabban ezeket a rendszereket alkalmazzuk, ugyanis rendkívül kedvező az ár-érték arányuk, továbbá a kezelőfelület egyszerű, letisztult, felhasználóbarát. A Hikvision kamerák megbízhatóak, ritkán fordul elő olyan eset, hogy meghibásodnak.

Milyen területekre, helyekre szoktunk kamerát szerelni?

Tulajdonképpen mindenhova. A kertes, családi házak lakói örömmel használják a rendszert, mert így tudják, hogy a házuk, kertjük, autójuk biztonságban van. A folyamatban lévő építkezések megfigyelése is elvárt feladat. Az anyagok, munkagépek, szerszámok nagyobb biztonságban vannak, ha jól láthatóan be van kamerázva a terület. Kisboltok, áruházak esetében nyilvánvaló, hogy a lopások ellen védekezni kell. Ipari területek, gyárak, raktárak, műhelyek: mind olyan objektum, ahol jelentős értékeket tárolnak vagy dolgoznak velük.

A megfigyelőrendszereket 2 csoportra bonthatjuk: analóg, és hálózati (IP) rendszerek. Minőségbeli különbség nincs közöttük, csak technológiai, illetve a jelfeldolgozás, jeltovábbítás módjában különböznek. Az esetek nagy részében analóg kamerákat telepítünk, ugyanis áruk jóval kedvezőbb, mint az IP kameráké. Néha azonban elengedhetetlen, hogy akár a teljes rendszer hálózati alapú legyen. Bár drágábbak, de rendelkeznek néhány olyan tulajdonsággal, ami indokolja a telepítésüket, és amiket olykor ki kell, vagy ki szeretnénk használni. Egy példa:

Hik PTZ wifi beltéri

Ez a kamera önállóan képes működni, amint táp alá helyezzük. Wi-Fi kapcsolatra képes, így nem szükséges összekötni a Routerrel sem. A megfelelő beállítások után telefonról bárhonnan elérhető a kamera: Tudjuk mozgatni, a beépített mikrofonjának köszönhetően hallhatjuk is a történéseket, sőt, hangszóróval is fel van szerelve, így akár beszélhetünk is a kamerán keresztül! Memóriakártyára tudja rögzíteni a felvételeket, így azok napokig, akár hetekig visszanézhetők. Ez a kis forgó dobozka rendkívül komplex feladatokat el tud látni, és az ára is hihetetlenül alacsony a tudásához képest. Szeretne egy ilyet a otthonra? Kattintson ide!

Informatika

Cégünk foglalkozik számítástechnikai eszközök bevizsgálásával, javításával is. Egy lassú számítógép nagyban megnehezíti a munkát, vagy akár a mindennapi életet, így erre is tudunk megoldást kínálni.

Hálózati konfigurációkat is gyakran vállalunk: sokszor találkozunk azzal a helyzettel, hogy egy nagyobb házban nem mindenhol megfelelő az internet. Ilyenkor új végpontokat, erősítőket telepítünk, ezzel nagyobb lefedettséget biztosítva az ingatlan minden részén.

Ezeken felül szívesen segítünk operációs rendszerek telepítésében, szünetmentes tápegységek kialakításában, javításában, illetve egyedi konfigurációk összeállításában is.

Informatikai szolgltatásaink:

  • irodai számítógépes rendszerek karbantartása, üzemeltetése
  • vírusvédelem, tűzfalak beállítása, VPN
  • informatikai LAN és WIFI hálózatok telepítése, bemérése
  • adatmentés, adatvisszaállítás sérült merevlemezekről
  • egyedi PC-konfigurációk összeszerelése
  • notebook, monitor, nyomtató, tápegység, UPS javítás
  • informatikai szaktanácsadás
  • rendszer átvilágítás, auditálás
  • adatvédelmi megoldások, akár távoli szerverre is

Amennyiben informatikai szaktanácsadásra lenne szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot itt!

Beléptetőrendszerek, kaputelefon

A biztonságtechnikában nem csak jelezni kell az illetéktelen belépéseket, hanem olykor korlátozni azokat. Egy forgóvillával, vagy mágneszárral ellátott belépési pont önállóan képes ellátni többféle áteresztési, korlátozási feladatot. Ennek a rendszernek elengedhetetlen eleme egy beléptető modul. Létezik számkódos, kártyás, ujjnyomat-ellenőrzős, vagy akár arcfelismerős is. A beléptetés korlátozása jó megoldás arra, hogy kint tartsuk azokat a személyeket, akiket nem szeretnénk bent látni az irodában, raktárban, telephelyünkön. Az eszközök kezelése egyszerű, működésük stabil, az elérhető termékpaletta rendkívül széles. Amennyiben beléptetőrendszer iránt érdeklődik, keressen minket bizalommal!

Kaputelefon

A kaputelefonok is gyengeáramú rendszerek, így természetesen a GelFor kínálatában is helyet kapnak az egyszerűbb, egylakásos megoldásoktól a nagyobb, társasházi rendszerekig. Manapság egyre csak nő a videokaputelefonok népszerűsége, ami kedvező árának, és megbízható működésének köszönhető. A modern eszközök lehetővé teszik, hogy a vendégek becsengetése akár a mobilunkon csörögjön, mi pedig egy gombnyomással kaput nyithatunk nekik. Aki azonban a klasszikus megoldásokat kedveli, annak is tudunk olyan megbízható kaputelefont ajánlani, ami a megszokott, videó nélküli kivitelű.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓRA VAN SZÜKSÉGE?

Itt megadhatja elérhetőségeit, ezután mi hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.